Nagyházi-Soóky Anna első versenye a balesete óta - Beszámoló


Nagy törés egy sportoló számára ha egy baleset után kezdhet mindent előről, akár a mozgás - járás tanulását is, de az igazán kitartóknak ez sem akadály, ahogy ez Annának sem. Szívből gratulálunk felépülésedhez és az első versenyed sikeréhez.

Lássuk hogyan zajlott a verseny:

"6 hónappal a balesetem után, eljött a versenyszezonom fő versenye: 70.3 Porec. Majdnem minden olyan tökéletesen összeállt, étkezés, alvás és mentális rákészülés, hogy kevés dolog lehetett volna ideálisabb. Könnyed, noha lassú úszás után alig vártam, hogy bringára üljek.
 
Bringa
A beígért szél viszont sajnos fogadott minket és már 30km-nél lankadt a lelkesedésem: edzéseken is szembesültem már többször durva széllel, de hogy egy enyhe lejtőn mászni kelljen 24km/h-val, az emelkedőn a fordítópont után meg repüljek 45-tel, ilyen még nem volt. Mentálisan meginogtam mikor egy másik versenyzőt a földön pillantottunk meg 10km-nél, hordágyban feküdt és nyakmerevítőben, de ennél érzékenyebben csak a villogó mentőautóra reagáltam mikor 55km magasságában szembejött velem, könnybelábadtak a szemeim... a foszlányok még ott lebegnek. Bíztam benne, hogy nem esett nagy bajuk és próbáltam összezedni magam. De a szél ízekre szedett.
 
Mikor tűnhetett úgy, hogy buli egy triatlon?
Biztos nem miután 90km bringa után megkérdeztél egy triatlonost, hogy most akkor ezt leöblítené-e egy félmaratonnal!?
T2: A depóba érve lüktetett a fejem és semmi kedvem nem volt futni.
 
Futás
Csak azért indultam el, mert nem álltam készen, hogy feladjam. Tudok futni, tehát legrosszabb esetben lehozzuk egy 6 percesben 2 óra alatt.
A tervünk? Hát ezt most el kéne engedni, az első 10km kegyetlen volt. 4km-nél még az ég is ránk szakadt 10 percig. Mindeközben belső küzdelem folytatódott: ki vagyok most és ki voltam?
De amúgy azt észreveszed, hogy fél éve, hogy újratanultál egyedül fogat mosni? Élvezd, egyszerűen nincs más dolgod! Második kör elején ledobtam a láncot és elkezdtem élvezni, élvezetből gyorsulni, újra ment.. értem utol egyre több futót és imádtam. “Az utolsó 5öt úgy fusd, hogy ne legyen erőd a célban ugrálni!” Siker: nem volt! Révbe értem és egy pokoli belső utazás végére egy csodálatos 1:51-es félmaratonnal.
Újra tudok! 70.3x4 baby!"