Miért hatékony a Basica SPORT?


-Hosszabban tartó teljesítmény, gyorsabb regeneráció-

 

A Basica Sport  összetevői és azok funkciója

A Basica Sport nátriumot és glukózt tartalmaz, amelyek megkönnyítik a fontos ásványi anyagok és a víz felszívódását (2 liter / óráig). Mindez elengedhetetlen a gyors regenerációhoz és a jobb teljesítőképesség eléréséhez (szuperkompenzáció).  A szomjúság önmagában rossz jelzés a sportoló valódi folyadékszükségletére.

 

Basica Sport ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, amelyek fontos irányító funkciókat töltenek be a szervezetben. Az ásványi anyagokkal és nyomelemekkel megfelelően ellátott izomzat hajlékony, lágy és rugalmas. Ez a versenyek alatt intenzív igénybevétel esetén és edzések után gyorsabb regenerációt jelent. Az izomzatot jól védi a feszüléstől és a lemerevedéstől, amely sport közben túlterhelés és sérülések oka lehet.

 

A Basica Sport két vízben oldódó vitamint tartalmaz.
A C-vitamin fontos a kollagénszintézishez (kötőszövet) és védi a szervezetet a sejtkárosító szabad gyököktől. A fizikai aktivitás által kiváltott nagyobb energiaforgalom esetén több szabadgyök képződik, amelyeket inaktiválni kell. Ez jelentősen megemeli a C-vitamin szükségletet. Ezen kívül a C-vitamin javítja a vas felszívódását. A sportolók számára a vas pótlásának különleges jelentősége van a bélen keresztüli megemelkedett sejtveszteség miatt. A B2 vitamin a szénhidrát, zsír és fehérje anyagcsere valamennyi energiatermelő folyamatában részes. A fizikai aktivitás erősen megemeli az ezen anyagcsere folyamatokkal szembeni követelményeket. Ezért van több B2 vitaminra is szükség.

 

A Basica Sportban lévő szénhidrátok (maltodextrin, szaharóz) a teljesítőképességet és a gyors regenerációt támogatják. Nem emelkedik meg az inzulinfelszabadulás.

 

A Basica Sport karnitint is tartalmaz, amelynek pozitív hatása van a pihenési szakaszban és védi az izomzatot a terhelés indukálta károsodás esetén (különösen élsportolóknál).

 

Sportolók számára fontos sokat inni kis mennyiségek gyakori fogyasztásával!

A sportban a teljesítőképesség megtartásához a legfontosabb az azonnali folyadék- és elektrolitpótlás.

A Basica Sport hipotóniás italpor, azaz a folyadákveszteség a vérben gyorsabban kiegyenlíthető, mint  izotóniás szomjúságoldókkal  (F.Brouns, Ernähr.Med. 21, 1996). A tanulmányt itt olvashatja el!

Részletes, letölthető tájékoztatást a Basica Sport termékről itt talál.