Hogyan kerül egy világbajnok kenus sílécre?


Adolf Balázs nem rég jött haza Ausztriából, sífutó-edzőtáborból, erről szól az MKKSZ cikke:

Adolf Balázs és Fejes Dániel edzőjükkel Pétervári Pállal, illetve három utánpótlás korú kenussal tegnap érkeztek meg, és velük tartott Matyus Zsolt csapata is, Varga Ádámmal, Béke Kornéllal, Molnár Péterrel és Noé Bálinttal. „Kicsit cudar körülmények vannak, elég hideg a szél és esik a hó, ezért a pálya minősége nem a legjobb, de így is hasznos munkát tudunk végezni. – számolt be a jelenlegi körülményekről Adolf Balázs.

- Változó edzéseink lesznek, ma például egy gyerek sípályán mentünk kétszer időre, ami összesen 15 kilométer. Délután volt egy másfél órás kondi, majd újabb 15 kilométer sífutás. Lesz majd, amikor 30, vagy 50 kilométereket megyünk, illetve egy héten három kondit akarunk beiktatni.” Adolf számára nem újdonság ez a sportág, hiszen hároméves korában próbálta ki magát először sílécen.

 

„A szüleimmel sokat jártunk sífutni mikor még kisebb voltam.

Közel áll hozzám ez a mozgásforma, és nagyon hasznosnak érzem ezeket a táborokat, mert sokat segít a felkészülésben, és kizökkent abból a monotonitásból, amiben az év ezen szakaszában dolgozunk. Kicsit olyan ez, mintha kikapcsolódnánk.” A háromszoros világbajnok kenus elmondta, a hangulatra sem lehet panasz, esténként filmet nézni, társasozni és dartsozni is tudnak a szállásukon.

Varga Ádámék egy, Adolf Balázsék csapata viszont két hetet tölt el Ramsauban.

A táborból hazatérve az utolsó pár téli felkészülési hetet töltötték el itthon Balázsék, majd március 11-én indulnak Dél-Afrikába a 3 hetes vízi alapozó edzőtáborba.

Forrás: 

https://kajakkenusport.hu/hir/silecre-csereltek-a-lapatot?utm_source=club&utm_medium=mkksz_box