Adolf Balázs újabb sikerei


Több szempontból is különleges idényen van túl egyesületünk fiatal versenyzője, Adolf Balázs. Párjával, Fejes Dániellel kivívták az olimpiai indulás jogát, valamint a szövetség úgy döntött, hogy egyesben is elindulhatnak a király számnak számító 1000m-en a Tokiói Olimpián.

Sajnos a páros nem az elvárásoknak megfelelően sikerült, viszont egyesben nagyszerű teljesítményt nyújtva, hajszállal maradt le az A döntőről, így 22 évesen olimpiai B döntőben szerepelt.

Az Olimpia után további fontos versenyek voltak még hátra. A hazai válogató versenyen egy második, valamint két első hellyel indulási jogot szerzett a dániai és síkvízi és a romániai maraton világbajnokságra.

Szeptember közepén Koppenhágában a Síkvízi Világbajnokságon a kenusok király számában 1000 méter egyesben harmadik helyezést ért el, 5000 méteren pedig – pályafutása során először – felnőtt világbajnok lett.

A gyorsasági versenyek után sem volt lazítás, október első hétvégéjén a romániai Pitestiben rendezték meg a Maraton Világbajnokságot, ahol az Óbudai Ganz versenyzője az ún. „rövidkörös” versenyben és a felnőttek normál körös hosszútávú versenyszámában is világbajnok lett, amihez a szám eddigi egyeduralkodóját, a szintén magyar Kövér Mártont kellett legyőznie.