Nagyházi-Soóky Anna

Amatőr triatlonista, 2022-es 70.3 Triatlon Világbajnokság teljesítőSzületési dátum: 1986.06.24.

Születési hely: Budapest

Jelenleg Klubok: Plandurance, Team Tri-Trend Se

 

Paraméterek

Magasság: 168cm

Súly: 60kg

 

7 éves koromban kezdtem futni és ezt hobbiszerűen folytattam egészen 32 éves koromig. 2000-ben kezdtem TaeKwonDo-zni, melyet 12 évig folytattam kisebb megszakításokkal. Mindemellett más sportágakba is belekóstoltam, mint például a társastánc, modern tánc vagy a tenisz. Szerettem volna valamiben nagyobb fejlődést elérni, nagyobb eredményeket elérni, de nehezen találtam meg a megfelelő sportágat.

2018 februárban kezdtem el Amerikában komolyabban az erősítéssel és a futással foglalkozni. Edzőm, Mark Jellison edzésein próbáltam ki a sprintfutást és a kettlebell erőedzéseket is. A kombinált edzésmódszernek köszönhetően, itt indult el észrevehetően a fejlődés. A kettlebell edzések eredményeképp: megerősödött - többek között - a vázizomzatom, javultak a futás időeredményeim és elgondolkodtam azon, hogy a jövőben nagyobb kihívások elé állítsam magam a sport terén.

Miután hazatértem Budapestre 2018 júniusában, amatőr sprintszámokban szerettem volna indulni, de erre nem találtam sem lehetőséget, sem edzőt. Így a magam útját jártam egy évig a futást illetően. A kettlebell terén viszont, rövid időn belül megtaláltam Márkin Péter edzőt és azóta is vele dolgozom.

2019 márciusában kezdtem az Adidas Runners futóedzéseire járni. Számos új edzésformával és edzővel ismerkedtem itt meg. Kiemelném közülük Kazi Tamást és Sipiczki Csabát. Noha abban az időben már letettem a sprintversenyekről, nagyon élveztem a Kazis sprintedzéseket, és kivételesnek tartottam a lehetőséget, hogy ilyen edzővel dolgozhatok együtt. Ugyanakkor pedig ekkor már érdeklődtem a triatlon iránt és az első versenyt is kinéztem: 2019. augusztus 31. – Tata Old Lake Man, olimpiai táv. Mivel az Adidas Runners edzői közül, Sipiczki Csaba volt az egyetlen triatlonedző, így neki tudtam feltenni az első kérdéseimet, többek között az első kerékpár beszerzésemet is neki köszönhetem.

2019 júliusában kezdtem úszóedzésekre járni Imre Szandihoz, aki az első triatlonos versenyekre is felkészített sprint és olimpiai távon. (A sprint táv: 750m úszás, 20km kerékpár, 5km futás; az olimpiai táv: 1500m, 40km, 10km; féltáv: 1900m, 90km, 21km.) 2021 szeptemberben váltottam, azóta az úszást Nagy Gergely (Team Tri-Trend Se) triatlon edzővel és csapatával végzem.

2021 januárjában Sipiczki Csaba lett az edzőm és azóta is vele folytatom a felkészülést. Az ő irányításával készültem fel két komolyabb versenyemre is, mint az Escape from Alcatraz, San Francisco, valamint életem második féltávú triatlon versenyére Lahtiban (Finnország), mellyel a 2022. október 28-án megrendezésre kerülő féltávú világbajnokságra sikeresen kvalifikáltam magam.

 

Eredményeim:

 1. augusztus 31. Tata Old Lake Man, Olimpiai táv, Korcsoport 7.
 1. szeptember 12. Vasi Vasember, Olimpiai táv, Korcsoport 1.
 1. november 8. Feldwar Trail 23K Abszolút 2.
 1. június 27. Mapei Edurace Abszolút 2., Korcsoport: 1
 1. június 10. Vasi Vasember Olimpiai táv, Korcsoport 1.
 1. augusztus 8. Aloha Tri Traun Olimpiai táv, Korcsoport 2.
 1. szeptember 4. Podersdorf Féltáv, Korcsoport 7.
 1. július 2. Lahti Féltáv, Korcsoport 10. VB kvalifikáció
 1. június 5. San Francisco, Escape from Alcatraz, Korcsoport 6. 
 1. augusztus 13. Nagyatád Ironman táv, Női váltó 1.
 1. szeptember 4. Podersdorf Olimpiai táv, Korcsoport 2.
 1. október 28. Saint George Féltávú Világbajnokság, 5:46:43

 

INFORMÁCIÓK, HÍREK

 • 2022. október 17-én interjút adtam a TrendFM-nek, amit ide kattintva hallgathattok meg:

          Nem igaz, hogy bele kell halni az edzésekbe (trendfm.hu)