Adolf Balázs

Kajak-kenu világbajnokLegifjabb támogatottunk Adolf Balázs, aki 1999. szeptember 5-én született.

A 2017-es ifjúsági Európa-bajnokságon C4 500 méteren (Kállai Róbert Gida, Kocsis Ádám, Zombori Dominik) bronzérmes lett. Az ifi maratoni vb-n egyesben aranyérmes volt. A 2018-as U23-as maratoni vb-n második helyen végzett.

Élete első felnőtt világbajnokságán, a 2019 augusztusában Szegeden megrendezett Kajak-Kenu Világbajnokságon kenu egyes 5000 m-en második helyezettként ért célba.

2021 Szeptember közepén a világbajnokságon 1000 méteren harmadik, 5000 méteren első lett. A hónap végén a maratoni vb-n a rövid körös versenyben aranyérmes lett.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség megválasztotta a 2021-es év legjobbjait. Egyesületünk versenyzője Adolf Balázs egyedülálló módon két díjat is bezsebelt, hiszen nem csak az év legjobb síkvizi kenusának, hanem az év maratonista kenusának is megválasztották.

Egyedülálló, hogy egyazon éven belül rajthoz állt olimpián egyesben és párosban, világbajnoki dobogóra állhatott 1000 méteren és nem talált legyőzőre a maratonisták normál és „rövidkörös” versenyszámában sem.

Jelenlegi alapozó felkészülése során remek állóképességének szinten tartása mellett az erősítésre is kiemelt hangsúlyt fektet, melynek reméljük látjuk eredményét a májusban startoló szezonban.

 Adolf Balázs